CEP TELEFONUM ŞARJ ALMAMAYA BAŞLADI!
Bu gibi durumlarda ilk etapta yapılabilecek pratik bir yöntemle problemi ortadan kaldırabilmemiz bazen mümkün olmaktadır.
Genelde Apple grubu olmak üzere her modelde günlük kullanımlara bağlı olarak şarj giriş bölümü toz ve kirle dolabiliyor. Telefonunuzun şarj almıyor oluşu bu duruma bağlı olabilir. Mümkünse bir cımbız, cımbız yoksa iğne yardımıyla cihazın şarj giriş bölümünü, sokete zarar vermemeye özen göstererek temizlemek makul bir onarım için yardımcı olacaktır. Temizliği yapmanıza rağmen aynı sorunun devam etmesi halinde teknik destek almanız gerekiyordur.
KONUŞMA SIRASINDA KARŞI TARAFIN SESİ AZ GELİYOR!
Yine çokça başımıza gelen ve iletişim güçlüğüne sebep olan bu durumla karşı karşıyaysanız ilk olarak ahize bölümünün tozlanmış olma ihtimalini göz önünde bulundurabilirsiniz. Genelde yapılan iğneyle ahize arasındaki tozları temizlemeye çalışmaktır. İğne vb. araçlarla müdahale etmek ahizeye zarar verebileceğinden, arıza durumunu daha ileri boyutlara taşıyabilmektedir. Yapılması gereken eğer var ise sert metal fırça ile ya da yumuşak telli küçük fırçalar yardımıyla ahize kısmını tozlardan arındırmaktır. En pratik yöntem kullanılmayan diş fırçasıyla o bölümü temizlemek olacaktır. Yeterince temizlediğinizi düşünmeye rağmen gelen seste değişiklik fark etmediyseniz, onarım ya da parça değişimi gerektiğinden, teknik destek almanız gerekmektedir.
CEP TELEFONUM SUYA DÜŞTÜ, SIVIYA MARUZ KALDI NE YAPMALIYIM?
Bu talihsiz olay karşısında genelde ilk müdahale olarak yapılan, cihazı fön makinesiyle kurutmaya çalışmak yanlış bilinen bir yöntemdir. Bu yöntem entegrelerde oksitlenmeye varan zararlar oluşturabileceğinden, cihazda daha büyük sorunların ortaya çıkmasına sebep olacaktır. Buna karşılık yapılması gereken, maruz kalınan sıvının durumuna göre; eğer bataryası kolayca çıkabilen bir cihaz modeliyse öncelikle bataryayı çıkarmak, bataryası çıkmıyorsa telefonu kapatmak olacaktır. Sıvı temaslarında erken dönemde teknik destek almak cihazınız için faydalı olacaktır.
CEP TELEFONUMUN ŞARJ SÜRESİNİ VE BATARYA ÖMRÜNÜ UZATMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?
Teknolojinin gelişmesiyle, telefonların hayatımızdaki yeri ve işlevleriyle beraber faydalandığımız özellikleri artmakta, bunun sonucunda şarj süreleri yetersiz kalmaktadır. Şarj süresini ve batarya ömrünü arttıracak birkaç basit yöntem bulunmaktadır.
- Cihazın şarjı bitmeye yakın duruma gelmeden şarja takmayın
- Hızlı şarj özellikli cihazlarla beraber şarj sürelerini kısalmasından dolayı cihazları geceden sabaha kadar şarjda tutmayın. Batarya dolduktan sonra akım almaya devam ömrünü kısaltan etkenlerdendir.
- Cihazın ekran parlaklığını mümkün olduğunca düşük seviyelerde kullanmaya çalışın
- Kullanmadığınız müddetçe wi-fi, bluetooth ve konum özelliklerini kapalı tutun
- İşiniz bitmesine rağmen cihazın arka planında hala çalışmaya devam eden uygulamaları kapatın
- Klavye ses ve titreşim özelliklerini kapalı tutun
- Kaliteli şarj cihazları kullanmaya özen gösterin
Günlük kullanım sırasında alışkanlık haline getirebileceğimiz bu yöntemler ile cihazlarımızın kullanım süresini daha fazla arttırabiliriz.
CEP TELEFONUMUN ŞARJ KABLOSU VE KULAKLIK İHTİYACI BİTMİYOR!
Bu olay sıklıkla başımıza gelen ve yeni aksesuar maliyetleri ortaya çıkaran bir durumdur. Mümkün olduğunca kullanımımızla alakalı hassasiyetlerimiz arttırıp, daha verimli hale getirebileceğimiz aksesuarlarımız için kullanıma bağlı birkaç tedbirde mevcuttur.
Kullanmadığımız zamanlarda prizde şarj cihazı bırakmamaya dikkat etmeliyiz. Prizde kalan şarj aletleri içerisindeki akımı korumakta ve ısınıp daha kısa sürelerde deforme olmaktadır.
Kullanımı sona eren kablolu ürünleri düzgün bir şekilde katlamalı ve sabit yerlerde muhafaza etmeliyiz.
Şarj cihazlarında adaptör ve kabloyu farklı ürünler olarak kullanmaktan ziyade set olarak bulunan ürünleri tercih etmeliyiz.